Plezant - Lampe Berger - Maison Berger - WoodWick - yankee candle - wasparfum - tapparfum

Iedereen kent ze wel en bijna iedereen heeft ze wel ergens in huis staan. Geurstokjes, de meest gebruikte en vaak toch ook wel de parfumverspreider die het gemakkelijkste is in gebruik.De beste geurstokjes vind je bij Plezant, de specialist in huisparfums!

Geurstokjes

Inhoudsopgave

geurstokjes

Wat zijn geurstokjes?

Geurstokjes zijn een handige en duurzame manier om een kamer te voorzien van je favoriete geur. Ze ruiken niet alleen heerlijk, ze zijn vaak prachtig ontworpen om ook een elegante, stijlvolle sfeer aan je interieur toe te voegen.

Reed diffusers zijn populaire parfumverspreiders die ervoor zorgen dat het aroma continu in de lucht kan worden verspreid in de kamer. Vergeleken met geurkaarsen produceren geurstokjes geuren die meestal langer meegaan en geen open vlam nodig hebben.

Wat zijn goede geurstokjes?

Er zijn veel merken die geurstokjes aanbieden, wat niet direct betekend dat al deze merken goed of slecht zijn. Maar er is veel verschil tussen alle aanbieders. Er zijn heel goede merken en jammer genoeg ook hele slechte.

Hoe je de goede geurstokjes herkent is in veel gevallen al direct aan de prijs. He lager de prijs hoe slechter de kwaliteit van de geurstokjes vaak is.

Slechte geurstokjes zijn geurstokjes die je amper ruikt, die heel snel leeg zijn of die gemaakte / chemische geurtjes hebben. Kwaliteit zit helaas in de prijs. Je zult zien dat als je iets meer uitgeeft aan de wat duurdere geurstokjes, je er veel meer plezier van hebt. Ze gaan namelijk langer mee en zullen ook beter hun geur afgeven.

maison berger geurstokjes

Goede merken met geurstokjes

De goede merken met geurstokjes zijn, zoals hier boven te lezen is, er genoeg en te herkennen. Bij Plezant hebben we gekozen voor een aantal merken voor onze reed diffusers. Een aantal eisen hebben we aan deze diffusers, namelijk de geuren moeten van hoge kwaliteit zijn, ze moeten goed hun geur verspreiden, ze mogen niet te snel leeg raken en er moet een navulling van verkrijgbaar zijn.

In onze winkel (en webshop) hebben wij de volgende merken voor geurstokjes:

  • Cereria Molla 1899, een Spaans merk dat hun producten nog op authentieke wijze met de hand maakt. Ze hebben heerlijke geuren die je aangenaam verrassen.
  • Maison Berger, een Frans merk die vooral bekend is van de Lampe Berger brander. Ze hebben een ruim assortiment met hun geuren die ze voor de verschillende producten gebruiken.
  • Millefiori Milano, een Italiaans merk met heerlijke parfums en een zeer uitgebreid assortiment aan geuren, modellen en maten.
Bij al deze merken heb je heerlijke geuren die je goed zult ruiken en waar je maanden plezier van zult hebben. Het handige is dat je bij allemaal een navulling kunt krijgen waardoor je niet steeds een nieuwe set geurstokjes hoeft te kopen, maar deze steeds opnieuw kunt blijven gebruiken. Hierdoor kost het je minder en kun je makkelijker overstappen op een andere geur.

Hoe gebruik je geurstokjes

Een van de beste dingen van rietverspreiders is dat ze snel en gemakkelijk te gebruiken zijn – met minimaal onderhoud. Je kunt een kamer binnen enkele minuten voorzien van je favoriete geur.

Dit is de beste manier om de nieuwe geurstokjes te gebruiken:

  1. Voordat je de diffuser opstelt, plaatst een paar papieren doekjes onder het glazen pot voor het geval er gemorst wordt. Doe dit niet op houten of delicate oppervlakken, omdat de olie vlekken kan achterlaten.
  2. Als de geurolie in een aparte flacon komt, is de volgende stap om de geurolie in het potje te gieten totdat deze ongeveer ½ tot ¾ vol is. Vul het niet helemaal tot aan de bovenkant, anders kan het overlopen als je het de set met stokjes erin doet. (Sla deze stap over als de parfumverspreider is geleverd met de geurolie er al in.)
  3. Plaats je stokjes in het potje zodat de onderkant van de stokjes ondergedompeld zijn in de geurolie. Het aantal stokjes dat je toevoegt, bepaalt hoe licht of sterk de geur is (we raden aan te beginnen met de helft van het aantal meegeleverde stokjes te beginnen).
  4. Geef de stokjes de tijd om de geurolie te absorberen. Je zult merken dat de stokjes na een tijdje vochtig worden aan de bovenzijde en je hebt tegen die tijd de geur a waar kunnen nemen.
  5. Spreid de stokjes zo veel mogelijk uit om de lucht ertussen te laten circuleren. Wacht tot 24 uur totdat de geur volledig is verspreid.
  6. Je kunt ervoor kiezen om de stokjes met een regelmatig om te keren, maar dat is niet altijd nodig om te doen.

Na het openzetten gaat een reed diffuser zal de reed diffuser 1 tot 6 maanden meegaan, uiteraard is dat  afhankelijk van de hoeveelheid geurolie die in het potje zit.

 

De geurstokjes winkel

Plezant
Nieuwstraat 27
5111 CV Baarle-Nassau

www.plezantbaarle.nl